top of page

ARTISTIT JA TUOTANNOT  

Valitsemme ryhmät huolella, joista kunkin edustaa oman osa-alueensa parasta taiteellista antia ja omaa sen lisäksi jonkin uuden lisäarvon, kuten esimerkiksi yhdistää uusia teatteriteknologioita, esittelee fyysistä suorituskykyä, vanhan alueen uudelleen löytämistä tai uutta sovellutusta. 

Yrityksemme valmistelee vapaita ryhmiä kansainvälisille markkinoille sekä myy ja markkinoi valikoimissa olevia tuotantoja.

THE OUTSIDER, Janne Raudaskoski
Kun teatteri, elokuva ja teknologia kohtaavat taikuuden, mielikuvituksen ja klovnerian, syntyy The Outsider.

 

 

Teatteriin eksyy mies, joka ei ole tästä maailmasta. The Outsider johdattelee katsojansa komiikan, tragedian ja absurdien tilanteiden kautta pohtimaan nykyihmisen elämänmenoa ja siitä vieraantumista. “The Outsider -hahmo ja esitys ovat syntyneet ajatusleikistä: miten naiivi, lapsenomainen hahmo kokisi maailman ilmiöt kohdatessaan ne ensimmäistä kertaa. Miten hän suhtautuisi ihmisiin ja heidän tapoihinsa, tottumuksiinsa, rakkauteen tai pahuu-teen”, kertoo Janne Raudaskoski.

 

The Outsider on aikuisten satu, jossa teatteri ja elokuva yhdistyvät taikuuden, teknologian ja klovnerian keinoin. Esitys lainaa Charles Chaplinin ja Buster Keatonin mykkäfilmien kuvakiel-tä ja pyrkii tuomaan sen tähän päivään täysissä väreissä ja 4D-versiona.

Kuva: Marco Riva

AUGMENTED PINOCCHIO, Michele Cremaschi
Uudenlainen, tekninen versio kaikkien tuntemasta Pinokkio-sadusta
 
 

Italialaisen Michele Cremaschin uudenlainen versio kaikkien tuntemasta Pinokkio-tarinasta sisältää ironista kehonkieltä, visuaalista komediaa ja uutta teknologiaa. Cremaschi on kehit-tänyt ennennäkemättömän hologrammitekniikan, jonka avulla näyttelijä onnistuu tuomaan kaikki tarinan hahmot kohtauksiin samanaikaisesti. Tekniikka mahdollistaa kehonkielen piirtämisen reaaliajassa, jolloin virtuaalinen hahmo voi näytellä ja reagoida todellisen näytte-lijän kanssa mahdollistaen vuorovaikutuksen. Näin yleisö ohjataan maagisen illuusion ulottu-vuuteen, josta ei ole aiemmin osattu edes haaveilla. 

BLAM!, Kristján Ingimarsson Company
Die Hard kohtaa toimiston
 


BLAM! on ilmiömäinen esitys, joka pohjautuu sarjakuviin ja ikonisiin menestyselokuviin. Uskomaton yhdistelmä fyysistä komediaa, tarkkuusakrobatiaa ja rohkeaa toimintaa esitetään sekunnin tarkkuudella. Kansainvälisessä tanskalaissensaatiossa neljä palkkaorjaa laittavat perinteisen toimistotyöskentelyn silppuriin ja muuntavat sen supersankareiden, alieneiden ja klassisten hifileffakonnien maailmaksi. Tämä ennennäkemätön nonverbaalinen esitys vie fyysisen teatterin innovaation uusiin sfääreihin.

 

BLAM! on yksi vuoden 2013 Edinburgh Festivaali Fringen kehutuimmista hittiesityksistä. Tähän mennessä esitys on kiertänyt Lontoossa, Italiassa, Tanskassa, Norjassa, Islannissa sekä Istanbulissa. Kiireinen vuosi 2015 tuo mukanaan esityksiä Pohjoismaissa, Aucklandis-sa, Koreassa, Espanjassa, Ranskassa, Intiassa ja Kiinassa. BLAM! nähdään myös toistami-seen Edinburgh Festivaali Fringella 2015.

Kuva: Heikki Toivanen

WATTI WALOPÄÄ, Janne Raudaskoski
Ja kadonnut hehku – Koko perheen elämyksellinen taikateatteriesitys!
 
 

Eläköön ystävyys! Eläköön taikuus! Watti Walopää ja kadonnut hehku on hurmannut yleisön ja kriitikot sekä Suomessa että maailmalla. Kommellukset alkavat kun eräänä päivänä yölamppu Watti Walopään hehku sammuu. Multimediakännykkä Simo Simkortti koettaa aut-taa Walopäätä palauttamaan kadonneen loistonsa, mistä syntyy monenlaisia kommelluksia. Walopää muun muassa levitoi ilmassa ja kutistaa itsensä lilliputin kokoiseksi. Näyttämöllä nähdään taikuri Janne Raudaskoski. Simo Simkortin äänenä Vesa Vierikko ja Kaisa Kuvana Tuija Nuojua.

GLOBALLY WANTED, Company Uusi Maailma
Tuntematon elikko, joka ei ole omalla pihallaan 
 

 

Globally Wanted on mystinen ja äkkiväärä sukukokous. Tummanpuhuva heimo alkaa etsiä sitä, mikä on maailmanlaajuisesti niin haluttua. Rautakuutio täyttyy herkkyydellä ja väkival-lalla, lopputuloksena särkyneitä sieluja ja rikkoutuneita raajoja. ”En tiedä, mihin tätä voisi verrata. Ei mihinkään. Pelottavaa ja aistit samalla nautinnollisesti täyttävää.” – Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat

 

Teemoja käsitellään parkourin, akrobatian, tanssin, sanattoman teatteri-ilmaisun ja visuaali-sen kerronnan keinoin. Maagis-maaninen musiikki luo absurdin ja mustaa huumoria tihkuvan mielenmaiseman. Globally Wanted sai Keski-Suomen taidetoimikunnan Vuoden Vääntö 2011 -palkinnon.

 

Tyyli – erikoinen  Akrobatia – epätavallinen  Musiikki – ilmiömäinen

AVE FENIX, Maria Baric Company
Tulishow mystisen tulilintu Feeniksin myytistä
 

 

Esitys perustuu myyttiin mystisestä tulilintu Feeniksistä, joka nousee tuhkasta uuteen elä-mään. Legendan mukaan kaunis tulilintu Feeniks rientää auttamaan niitä, jotka tarvitsevat sen apua eniten. Tarina on esitetty lumoavan musiikin, maagisen tulinukketeatterin ja tuli-sirkuksen keinoin.

 

Interaktiivisessa esityksessä yleisön surut ja murheet poltetaan tuhkaksi Feeniks-linnun vah-vassa rautasydämessä, symboloiden toivoa ja uutta alkua. Tarkoituksena on tuoda etäisyyttä vaikeisiin kokemuksiin ja muistoihin taiteen avulla luotujen symbolien kautta, jotta vaikeudet voitaisiin kohdata ja siten siirtyä kohti uusia mahdollisuuksia. Esitys on voittanut useita palkin-toja ympäri maailmaa.

CALLINGS, The Carpetbag Brigade
Akrobaattista puujalkateatteria lavalle tai kadulle
 

 

Amerikkalainen The Carpetbag Brigade tuo esityksellään ‘Callings’ lavoille ja kaduille akro-baattista puujalkateatteria. Callings tutkii ihmisten taikauskoista luonnetta ja pyytää yleisöä kuuntelemaan maailmaa, joka täyttyy yliluonnollisuudella. Esityksessä hyödynnetään ainut-laatuisia fyysisen teatterin ja akrobatian elementtejä, kuten puujalka-akrobatiaa, butoh-tanssia ja kontakti-improvisaatiota, eikä se ole sidottu teatteritiloihin. Tämä ainutlaatuinen, sijainnillisesti joustava esitys voidaan teatteritilojen lisäksi mukauttaa aukioille ja toreille. Ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä ja väestörakenteen ennakkoluuloja käsitellään esityksessä mystiikan ja jännityksen kautta.

Kuva: Teppo Moilanen, Katarina Sällylä, Juha Valkeajoki

JENNI SOFIA
Mentalisti ja mentaalivalmentaja
 
 

Jenni Sofia on mentalisti ja mentaalivalmentaja. 

Mielen Taikaa! on show, jossa mahdoton on mahdollista!

Mielen Taikaa! on Jenni Sofian mystinen, tunnelmallinen ja mukaansatempaava mentalismishow, joka on kiehtova matka mielen salaisuuksiin. Esiintyjän ja yleisön välinen vuorovaikutus tekee jokaisesta showsta ainutlaatuisen kokemuksen. Mielen taikaa! -esitys sisältää psykologista mielen taikuutta, joka luo illuusion ennustamisesta ja ajatustenluvusta. Esitys tekee tilaisuudestanne ikimuistettavan ja siitä puhutaan vielä pitkään.

 

Lisäksi Jenni Sofia tarjoaa mentaalivalmennusta yrityksille työhyvinvoinnin parissa. 

Kuva: Stephen Sorokoff

PIERRE DE LA ROCHE
Ranskalainen chanson laulaja ja näyttelijä
 

 

Pierre luo omat musikaaliset ohjelmansa, jotka sisältävät tunnettujen Chanson säveltäjien töitä. "Chansonit ovat tarinoita, ja näyttelijänä rakastan tarinoiden kertomista. Esimerkiksi Piafin, Brelin ja Aznavourin teosten avulla pystyn kertomaan erilaisia tarinoita ja esiintymään eri rooleissa jopa 3-4 minuutissa." Pierre on esiintynyt Berliinin, New Yorkin ja Pariisin Cabaret clubeilla saksan, englannin ja ranskan kielillä. 

 

Salut Charles ! 100 % Aznavour –ohjelmassa Pierre de la Roche tulkitsee kansainvälisesti tunnetuimman ranskalaisen laulaja, kirjoittaja, säveltäjä ja näyttelijä Charles Aznavourin lauluja. 

WILLIAM
Yhden miehen ja naisjousikvartetin esitys Shakespearesta

 

 

Kaikki tietävät Hamletin. Kaikki tietävät Romeon ja Julian. Mutta kuka oli mies niiden takana? Shakespearen yksityiselämä on edelleen täysi mysteeri.  Ehkä vastaukset löytyvät jostain

haudattuna syvälle hänen 154 rakastettuun sonettiinsa... Astu Williamin maailmaan vuonna 1592; hänen taisteluunsa menestyksestä. Rutto. Synkkä himon ja intohimon kolmiodraama hänen ja historiallisesti salaperäisen "Dark Lady" ja nuoren Southhamptonin Earlin kanssa.

 

WILLIAM on ruotsalainen yhden miehen esitys, avant garde rokki ooppera, joka perustuu nuoren William Shakespearen elämään. Se on teatteria, runoutta ja oopperaa sekoitettuna hurmaavan viettelevään taidokkuuteen!  Päätähteä Jonas Nerbeä ja hänen upeaa lauluään-tään säestää  naisista koostuva jousikvartetti. Näytelmän englannin kielinen versio esitettiin ensi kertaa New Yorkin kansainvälisellä Fringe Festivaalilla 2013 ja se palkittiin Parhaan Esityksen palkinnolla 187 näytelmän joukosta. Jonas Nerbe palkittiin

festivalin parhaana näyttelijänä. WILLIAM on ollut kiertuemenestys 

Ruotsissa vuodesta 2006.

bottom of page